Vés al contingut

Manifest Artesa de Segre decideix

QUI SOM ?

Som una cinquantena de persones representatives dels diferents àmbits que conformen la nostra societat artesenca, de diverses edats, pensaments i ideologies però amb un objectiu comú.

QUÈ VOLEM ?

El passat dia 13 de setembre, Arenys de Munt, a la comarca del Maresme, va ser l’epicentre del debat social i polític del país. Era la primera vegada que un municipi convocava una consulta popular per la independència de Catalunya.

Malgrat els impediments i les amenaces de grups feixistes i de les altes instàncies judicials i polítiques de l’Estat espanyol, la jornada va ser un exemple de civisme, de normalitat ciutadana i d’unió de totes les forces vives del municipi. Fou una autèntica festa de la democràcia.

Amb aquest únic objectiu treballem: Celebrar una consulta popular per la independència a la nostra ciutat.

COM HO FAREM?
Al nostre municipi, la Comissió 300 Anys presentarà una moció el pròxim dia 5 de novembre a l’Ajuntament d’Artesa de Segre, per a que s’aprovi la celebració d’una consulta popular per la independència a Artesa de Segre i la resta de poblacions del municipi. A la resta de municipis d’arreu de Catalunya també s’han posat en marxa processos similars.
Són processos empesos per la societat civil, no per partits polítics, tot i que molts hi donen suport. I és que la societat civil, les entitats i les persones compromeses, no hi som només per compartir aficions, sinó que el nostre valor va més enllà: som un dels motors d’una societat activa, viva i participativa.
Normalment fem assemblees obertes a tot aquell que vulgui col•laborar en el procés. Així mateix, hem fet grups de treball específics als quals també t’animem a participar.

PER QUÈ HO FAREM ?
L’associacionisme forma part de la història del nostre país. Per això, no ens podem mirar impassibles aquells assumptes que afecten la nació. Som entitats cíviques petites i locals, sí, però és als pobles i ciutats, al carrer, on es construeix i defineix el país, i no als despatxos. I això no és fer política sinó tot el contrari, és comprometre’s amb la llibertat i amb el civisme.
Ningú pot negar ni impedir, legalment, a un poble exercir els seus drets d’autodeterminar-se independent. (Art. 6 de la Declaració Universal dels Drets Col•lectius dels Pobles). I nosaltres ja hem fet el primer pas. Defensem la comarca, que és la nostra manera de defensar el país, però és defensant el país que també es fa comarca.

QUAN HO FAREM ?
Fem una crida a tot els demòcrates, als demòcrates de la nostra ciutat, de la nostra comarca, als demòcrates del nostre país perquè el proper dia 13 de desembre vinguin tots plegats a votar, a exercir el principal dret d’una societat democràtica, el dret de decidir sobre el nostre futur.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: