Vés al contingut

ARAITACA

11/11/2009

ARAITACA
ARAITACA neix com a refundació de la Plataforma Estatut, Ja! (que va demanar i defensar un Estatut a l’altura de la sobirania que reclamava la ciutadania), després de la constatació que el camí estatutari ha estat un absolut fracàs, que és una via morta, i que a través del model d’estat de les autonomies que respresenta l’estatut, els catalans/es no obtindrem un ple autogovern i una situació econòmica i social puntera dins la Comunitat Europea, tot i l’esforç i energies que hi aportem.

És per això, que en aquesta nova etapa volem centrar-nos en fomentar, divulgar i participar en la creació d’un estat d’opinió majoritari favorable a l’autogovern ple de Catalunya, que culmini en la formació d’un estat propi dins la Comunitat Europea, com a camí per a millorar les condicions de vida dels ciutadans/es de Catalunya, i assegurar que la nostre cultura i llengua no desapareixin, utilitzant, no ja la via estatutària, si no la legítima i directe via sobirana.

Per a acomplir aquests objectius pensem que és vital una implicació en massa de la societat civil en el projecte de la formació d’un Estat propi, doncs entenem que la consecució d’aquest depèn exclusivament del que decidim els catalans.

Per això, proposem com a primer pas, treballar en donar a conèixer el col·lapse de la via estatutària, per això hem creat L’OBSERVATORI, eina que permet que tothom (entesos i no entesos en lleis) pugui adonar-se del fracàs que resulta la via estatutària pels interessos socials i econòmics de la societat catalana.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: